Bardo,  de tussenstaat, met Ven. Rigzin Jatsön Rinpoché

Unieke opportuniteit - Beperkt aantal plaatsen

Registrations are closed

Mis het niet ! Komende donderdag 3 augustus om 20uur is er een uniek onderricht over het Bardo in onze tempel te Schoten, gegeven door de bijzondere leraar
Rigdzin Jatseun Rinpoche.

'Bardo' is in eerste instantie de Tibetaanse term voor de tussenstaat die volgt na je dood en loopt tot aan je volgende wedergeboorte. Hierbij is de term ‘Bardo’ onlosmakelijk verbonden aan het beroemde Tibetaanse Dodenboek. Een tekst uit de veertiende eeuw met de Tibetaanse titel “Bardo Teudreul”, wat zoveel betekent als "Bevrijding in de tussenstaat door horen". Geschreven door de grote leraar Padmasambhava, ook gekend als Guru Rinpoche.
Echter, meer algemeen, verwijst het woord bardo naar de kloof of ruimte die we ervaren tussen twee willekeurige staten. De minder bekende bardo's die beschreven worden in de traditionele teksten zijn de bardo van dromen, de bardo van meditatie en zelfs de bardo van dit leven ofwel de tussenstaat tussen je geboorte en je dood. Al deze bardo's bieden je de mogelijkheid tot transformatie. Echter, het  bardo tussen je dood en je volgende wedergeboorte wordt beschouwd als een zeer bijzondere gelegenheid of kans voor het bereiken van de verlichting.

Rigdzin Jatseun Rinpoche is een leraar van zowel de Kagyu- als de Nyingma-school van het Tibetaans boeddhisme. Hierbij werd hij zowel door Trulshik Rinpoche (Nyingma) als Tai Situ Rinpoche (Kagyu) erkend als de reïncarnatie van een groot leraar die verborgen teksten van Guru Rinpoche kan onthullen. Hij speelde een voorname rol bij de zoektocht naar een huidige incarnatie van de Karmapa,  de 17de Karmapa Orgyen Trinley Dorje.

Deze les zal vertaald worden vanuit het Tibetaans naar eenvoudig en vlot verstaanbaar Engels door de eerbiedwaardige Lama Djangtjoep. Een bevriende lama die op verzoek van Lama Zeupa en Lama Tashi Nyima dit kostbare onderricht zal tolken.

Bijdrage : Leden € 15 - Niet-leden € 20

Ik doe een offergave om het Instituut te ondersteunen.

Dank u.

Date et heure
jeudi
3 août 2023
20:00 21:30 Europe/Brussels
Lieu

TIBETAANS INSTITUUT VZW

Kruispadstraat 33
2900 Schoten
Belgique
+32 (0)3 685 09 19
tibetaans.instituut@tibinst.org
Obtenez la direction
Organisé par

TIBETAANS INSTITUUT VZW

+32 (0)3 685 09 19
tibetaans.instituut@tibinst.org
PARTAGER

Découvrez ce que les gens voient et disent à propos de cet événement et rejoignez la conversation.