Starten met meditatie 2, met Lama Sochou

Weekend programma zaterdag van 10u tot 16u en zondag van 10u tot 16u

Registrations are closed

Kom en ontdek de rijke traditie van de Boeddhistische meditatie tijdens twee uitzonderlijke weekends: 25-26 november en 2-3 december. 

Tijdens deze weekends krijg je de kans om te leren van een ervaren meester, in de rustgevende en inspirerende omgeving van onze authentieke Tibetaanse tempel.
Lama Sochou zal je stap per stap begeleiden op je meditatiereis tijdens deze ervaringsgerichte sessies. 

Tijdens dit tweede weekend ligt de focus op het ontwikkelen van dieper inzicht via analytische meditatie. Deze stap op het meditatietraject is gekend onder de Tibetaanse naam Lhaktong, of in het Sanskriet als Vipassana.  

Lhaktong is een meer gevorderde meditatiepraktijk die voortbouwt op de basis die je legt via Shinee-meditatie . Je wordt als beoefenaar uitgenodigd om dieper in jezelf te kijken om enerzijds de aard van je emoties te onderzoeken en anderzijds het (on)werkelijke ‘zelf’ van jezelf en alle andere fenomenen te ontdekken. Het uiteindelijke doel is om je verstorende emoties, zoals woede, jaloersheid, enz., te overwinnen en toe te leiden naar een directe ervaring van hoe de dingen werkelijk bestaan. Deze meditatievorm is een belangrijke stap in de richting van het bereiken van de verlichting van het boeddhaschap, maar kan ieder van ons helpen om negatieve gewoontes weg te werken en positieve kwaliteiten zoals liefde en mededogen te ontwikkelen.

Lama toont je stapsgewijs, via begeleide meditaties, de verschillende stadia van meditatie. Het is daarom zeker aan te raden om de beide weekends te volgen. Het is echter ook mogelijk om elk weekend afzonderlijk te volgen.

Bijdrage: Leden € 20 - niet-leden € 30 per dag


Ik wordt lid om het Instituut te ondersteunen


Inschrijving verplicht. Vermijd de betaling ter plaatse en indien nodig uitsluitend met Bancontact.

Gelieve uw eigen lunchpakket mee te brengen, of een hapje te eten in de buurt tijdens de lunchperiode.

Koffie en thee worden aangeboden.


Ik doneer


Date et heure
samedi
2 décembre 2023
Début - 10:00
dimanche
3 décembre 2023
Fin - 16:00 Europe/Brussels
Lieu

TIBETAANS INSTITUUT VZW

Kruispadstraat 33
2900 Schoten
Belgique
+32 (0)3 685 09 19
tibetaans.instituut@tibinst.org
Obtenez la direction
PARTAGER

Découvrez ce que les gens voient et disent à propos de cet événement et rejoignez la conversation.