De zes perfecties : Wijsheid (6 van6) met Lama Sonam Tchopel

Zesdelige lessenreeks over de 6 Paramitas

Registrations are closedWijsheid betekent doorgaans het hebben van kennis over hoe dingen werkelijk zijn. Met andere woorden, de realiteit zien zoals ze is.  In de context van de zes perfecties van het Mahayana boeddhisme betekent de perfectie van wijsheid het realiseren van leegte - de ultieme aard van alle dingen. 

 Lama Seunam Tchopel zal ons laten inzien waarom het deze wijsheid is die de andere vijf tot "perfecties" maakt. De eerste vijf zijn de methoden die ons leiden naar de wijsheid die de leegte realiseert, wat een van de primaire oorzaken is van de verlichting van een boeddha.

In het Mahayana boeddhisme beoefenen we voor het welzijn van alle wezens. Het is deze kracht van mededogen en liefde, die samen met wijsheid ons de verlichting van het boeddhaschap brengt. Zoals een vogel twee vleugels nodig heeft om te vliegen, zo heb je als beoefenaar de vleugel van mededogen en liefde en de vleugel van wijsheid nodig om te vliegen, om het boeddhaschap te bereiken.

Dit is de zesde en laatste les van de zesdelige lessenreeks over de zes perfecties. Deze zes beoefeningen, ook wel de zes paramita's genoemd, helpen om ons eigen geluk te bevorderen en tegelijkertijd bij te dragen aan het welzijn van anderen.  Samen vormen ze de essentie van het  pad naar de verlichting.

Data en meer ...

Bijdrage : Leden € 10 - Niet-leden € 15

 Iedereen welkom !

Inschrijven gewenst !

Date et heure
jeudi
26 octobre 2023
20:00 21:30 Europe/Brussels
Lieu

TIBETAANS INSTITUUT VZW

Kruispadstraat 33
2900 Schoten
Belgique
+32 (0)3 685 09 19
tibetaans.instituut@tibinst.org
Obtenez la direction
PARTAGER

Découvrez ce que les gens voient et disent à propos de cet événement et rejoignez la conversation.