De zes perfecties : Meditatieve concentratie (5 van 6) met Lama Tashi Nyima

Avondonderricht

Registratie voor De zes perfecties : Meditatieve concentratie (5 van6) met Lama Tashi Nyima
Qty

Concentratie is belangrijk zowel in het dagelijks leven als voor een dharma-beoefenaar. Het Tibetaanse woord voor de beoefening van meditatieve concentratie is Shinee. Shi betekent vredevol en nee verblijven, dus het vredevol verblijven in onze eigen geest.

Als we geen aandacht geven aan wat er zich afspeelt in ons denken, dan kan het lijken alsof onze geest rustig is. Maar als we met behulp van de beoefening van meditatie echt naar binnen kijken, zien we meteen dat dit niet zo is. De geest rust niet op hetzelfde object, zelfs niet voor een enkele seconde. Hij fladdert rond als een vlag die wappert in de wind.  

De perfectie van meditatieve concentratie is het trainen van je concentratie gemotiveerd door bodhicitta, de wens om het boeddhaschap te bereiken voor het welzijn van iedereen.

Dit is de vijfde les van de zesdelige lessenreeks over de zes perfecties. Deze zes beoefeningen, ook wel de zes paramita's genoemd, helpen om ons eigen geluk te bevorderen en tegelijkertijd bij te dragen aan het welzijn van anderen.  Samen vormen ze de essentie van het  pad naar de verlichting.

Volgende data en meer ...

Bijdrage : Leden € 8 - Niet-leden € 12

 Iedereen welkom !

Inschrijven gewenst !

Date et heure
jeudi
5 octobre 2023
20:00 21:30 Europe/Brussels
Lieu

TIBETAANS INSTITUUT VZW

Kruispadstraat 33
2900 Schoten
Belgique
+32 (0)3 685 09 19
tibetaans.instituut@tibinst.org
Obtenez la direction
PARTAGER

Découvrez ce que les gens voient et disent à propos de cet événement et rejoignez la conversation.